آب مقطر چندبار تقطیر
آب مقطر یک آب با درصد خلوص بسیار بالا است. هر تعداد بار که روش تقطیر بر روی آب انجام شود، آب مقطر چندبار تقطیر به وجود می آید. این آب در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین دارای اهمیت بسیار بالایی نیز هست. از این رو، در ادامه مقاله ای در مورد آب مقطر چند بار تقطیر ارائه کرده ایم همراه ما باشید.
انواع آب مقطر
آب مقطر را با تعداد دفعات تقطیر مختلفی عرضه می کنیم، اما به طور کلی شامل سه دسته زیر می شود:
- یک بار تقطیر
- دو بار تقطیر
- چندبار تقطیر
دوبار تقطیر
منظور از آب مقطر 2 بار تقطیر ، این است که آب را ابتدا یک بار تقطیر می کنیم. سپس در ادامه آب یکبار تقطیر شده را مجدد تقطیر می کنیم. به زبان ساده تر، اگر عملیات تقطیر روی آب 2 بار انجام شود، آن آب دوبار تقطیر نامیده می شود.
سه بار تقطیر
منظور از آب مقطر سه بار تقطیر شده این است، که آب را پس از دو بار تقطیر، یک بار دیگر نیز تقطیر کنیم. در واقع ابتدا یکبار آب را تقطیر می کنیم. سپس برای دومین بار، آب تقطیر شده را دوباره تقطیر می کنیم. در ادامه مایع تقطیر شده را مجدد تقطیر می کنیم.
چهاربار تقطیر
به آب چهار بار تقطیر شده، آب مقطر چندبار تقطیر نیز می گویند. اگر آبی بیش از دو یا سه بار تقطیر شود، در دسته آب مقطر چند بار تقطیر قرار می گیرد. در این آب بیش از چند بار عملیات تقطیر انجام شده است، که درصد کیفیت و خلوص آن بسیار بالا است.
نحوه تولید آب مقطر
آب مقطر را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد، در ادامه یکی از روش های جذاب و کاربردی آن را ارائه می دهیم:
فراهم کردن آب مقطر به کمک اجاق گاز
در روش تهیه آب مقطر روی اجاق گاز، ابتدا یک قابلمه احتیاج داریم. سپس در مرحله بعد یک ظرف کوچک تر از قابلمه تهیه می کنیم. به طوری که ظرف کوچکتر درون قابلمه بزرگتر شناور شود. در ادامه، برای قابلمه بزرگتر یک درب که بتوان قطعات یخ را روی آن قرار داد، نیاز داریم. در این روش، در واقع با حرارت دادن، آب بخار می شود. آب بخار شده در تماس با یخ، سرد و به مایع تبدیل و به درون ظرف شناور ریخته می شود. نکاتی که در این روش باید رعایت شوند، به شرح زیر است:
- در این روش، حتماً قابلمه را تا حد زیادی پر از آب کنید.
- برای تهیه آب مقطر چندبار تقطیر ، تمامی مراحل را تا چند بار تکرار کنید.
- هدف از انجام این روش، جمع آوری مایع سرد شده درون قابلمه شناور است.
آیا می توان آب چند بار تقطیر را نوشید
در پاسخ به این سوال که آیا می توان آب مقطر را نوشید؟ باید بگوییم بله. ممکن است اصلا از طعم آن خوشتان نیاید. چراکه تمام مواد معدنی موجود در آن از بین رمی رود. بسیاری از شرکت ها آب مقطر را با جوشاندن تولید می کنند. سپس، در مراحل بعد بخار جمع شده را جمه آوری می کنند. این کار تمامی ناخالصی های موجود در آب را از بین می برد. جالب است بدانید، که برخی از منابع، نوشیدن آب مقطر چندبار تقطیر شده را پیشنهاد می دهند. آن ها معتقدند، که این نوع آب به بهبود سلامتی بسیار کمک می کند. البته در این میان برخی از منابع نیز ادعا می کنند، اصلا این طور نیست و آب مقطر مواد معدنی را از بدن خارج می کند.
خواص آب مقطر چند بار تقطیر
با توجه به محل زندگی، این آب می تواند برای شما بهتر از آب لوله کشی باشد. در بسیاری از مناطق کشور، آب آشامیدنی سالم وجود ندارد. از این رو این نوع آب اگر خواص خاصی هم برای شما نداشته باشد، حداقل ضرری ندارد.
کاربرد آب مقطر چندبار تقطیر
کابرد آب مقطر چند بار تقطیر در صنایع مختلف بسیار زیاد است. مهم ترین این صنایع را در زیر می توان مشاهده کرد.
- صنایع داروسازی
- پزشکی
- تجهیزات پزشکی
- آزمایشگاه های طبی
- بیمارستان ها
- تولید باتری های سربی و اسیدی
- انواع مواد شیمیایی
تفاوت آب مقطر چند بار تقطیر با یک بار تقطیر
آب مقطر چند بار تقطیر در واقع به آبی می گویند، که عملیات تقطیر بیش از دو بار بر روی آن انجام شده باشد. آب یک بار تقطیر نیز به آبی می گویند، که عملیات تقطیر یک بار بر روی آن انجام شده است. 1 بار تقطیر کیفیت پایین تری به نسبت چند بار تقطیر شده دارد.
تفاوت آب دیونیزه با آب مقطر چند بار تقطیر
تفاوت آب دیونیزه و آب مقطر در واقع در میزان خلوص آن ها است. آب دیونیزه چون با روش دستگاه دیونایز تهیه می شود، خلوص بالاتری از آب مقطر دارد.
کلام پایانی
در این مقاله نکات مهمی در جهت شناخت آب مقطر چندبار تقطیر ارائه کردیم. همچنین به تفاوت این آب با آب دیونیزه و آب دوبار تقطیر شده اشاره کردیم. آب مقطر هرقدر که بیشتر تقطیر شود، میزان کیفیتش بالاتر می رود. همچنین در صنایع پزشکی، آزمایشگاهی، صنایع شیمیایی و… مورد استفاده فراوانی قرار می گیرد.




